Ünnepi "mikrobiom-barát" almatorta
Ahhoz, hogy a diétáról ne kelljen lemondani, de az ünnepi asztalra is kerüljön valami finomság, egy egyszerű, almás mikrobiom-barát tortát hoztunk.
Az alaprecept könnyen variálható például körtével, vagy répával, mézeskalács fűszerekkel, dióval, mogyoróval, kókusszal. Esetleg készíthetjük alma-répa kombinációban vegyesen is.
Hozzávalók
- 8 db alma ( vagy alma és répa vegyesen)
- 25 dkg natúr, kisszemű zabpehely
- 2 ek olaj
- 2 kiskanál fahéj
- csipet só
- 100 g mandula
- olajos mag mandula/dió/ mogyoró
Elkészítés:
Az almákat lereszelem héjastul, hozzáadom a zabpelyhet, a mandula felét aprítva, az olajat, sót és fahéjat. Ezt összekeverem, majd kivajazott tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréses funkción 60 perc alatt megsütöm. A maradék mandulával díszítem.
Kellemes Ünnepeket!